Toimituskulut 7,90€ | ILMAINEN TOIMITUS yli 69€ tilauksiin.

Puistokatu - Sadevaatteet ja Ulkoilu

Julkaistu 31.12.2019

VINKIT ULKOPUKEUTUMISEEN

Moni vanhempi tuskailee lapsen ulkopukeutumisen kanssa vaihtelevien sääolosuhteiden keskellä. Ei hätää, alta löydät Puistokadun vinkit ulkopukeutumiseen!

Lämpimään ja leutoon sadekeliin (+5 - +20 °C)

Valintasi voi olla joko Rocce vanuton sadehaalari tai perinteinen sadeasu. Molempiin mahtuu tarvittaessa lämmintä alle. Haalarin tai sadetakin huppu pitää pään kuivana. Hengittävä trikoopipo tai kevyt kypärälakki voi olla kuitenkin hyvä valinta suojaamaan päätä. Fleecevuorelliset tai vuorettomat kurahanskat sopivat hyvin käsineiksi. Vuorettomien kurahanskojen alle voi sujauttaa myös lapaset.

Nollakelillä (0 - +5 °C)

Jos lapsi liikkuu paljon, vältä ylipukemista. Nollakelin ulkovaatteeksi sopii parhaiten vanullinen sadehaalari kuten Marmor tai Fox. Kevyt vanu lämmittää lasta mukavasti, mutta ei tunnu liian paksulta. Valitse lisäksi lämmin ja hengittävä pipo, esim. neule- tai trikoopipo on mainio valinta. Käsineiksi sopivat vanulliset kurahanskat tai vedenpitävät toppahanskat.

Pikkupakkasella (0 - -5 °C)

Kun lämpötila on nollassa tai laskee pakkasen puolelle on Lion toppahaalari päivän sana. Kun liikutaan, riittää toppahaalarin alle pitkikset, ja yläosankin suhteen on hyvä olla tarkkana, ettei väliasuja tule liikaa. Tarvittaessa toppahaalarin alle mahtuu lämmin kerrasto. Topatut rukkaset tai hanskat ja lämmin pipo kuten esim. fleecevuorellinen trikoopipo lämmittävät sopivasti.

Kylmillä keleillä (-5 - -20 °C)

Kovemmilla pakkasilla on tärkeää pukea toppahaalarin alle vähintään yksi ellei useampi lämmin välikerros sisävaatteiden lisäksi. Toppahaalarin huppu tuo lisälämpöä pään ja kaulan alueelle. Kylmille keleille sopii hyvin paksu ja lämmin fleecevuorellinen neulepipo. Topparukkasten alle voi pukea lapaset antamaan extra lämpöä. Tällöin kannattaa valita yhtä kokoa reilummat rukkaset.

Muistathan, että pukeutuminen on aina yksilöllistä ja nämäkin ohjeet ovat vain viitteellisiä!

Ostoskorisi on tyhjä